Friss topikok

  • Baloghné Nagy Szilvia: Ügyesek voltatok fiúk!! (2013.08.30. 14:48) Mikulás Kupa 2012
  • kalvariaparti: igen, igen (2012.08.07. 16:22) Köszöntő

Híreink

Vissza az iskolához

2012.11.12. 14:19 kalvariaparti

Helytörténeti vetélkedő

garfield30.gifMár korábban beszámoltunk róla, hogy a 8.t csapatával heteken át tanulmányoztuk a Fő tér nevezetességeit, s eközben sok mindent megtudtunk városunk történetéről és jelenéről. Tudásunkról az október 18-án megtartott városi helytörténeti vetélkedőn adtunk számot. A verseny feladatai érdekesek voltak, és versenytársaink - gyöngyös többi iskolájának csapatai - valamennyien jól felkészültek.

Az első 4 fordulóban fej-fej mellett haladtunk: jók voltunk a villámkérdésekben, a totóban és a képfelismerésben. Aztán jött a Ki vagyok, mi vagyok játék, amikor többek között a tér fáit, a kapualjakból feltáruló belső terek kevésbé feltűnő tárgyait kellett kitalálni az elhangzó információk alapján. Bizony-bizony itt többször "melléfogtunk", és elég sok pontot veszítettünk.

Volt még egy komoly tudást, rögtönzést, beleélő képességet igénylő feladat: az idegenvezetés. A csapat előzetes felkészülése alapján Agócs Felícia vállalta, hogy idegenvezetőként bemutatja a könyvtár épületét és gyűjteményét a Gyöngyösre érkező kézdivásárhelyi diákoknak. Ügyes, talpraesett vezetőnek bizonyult.

Végül értékelték a már korábban beadott, Fő térről készített prezentációkat. A legtöbb pontot mi és a "rákóczisok" csapata kapta erre a feladatra. Megdicsértek bennünket az ötletért, hogy Garfield szemével láttattuk Gyöngyös központját.

Szoros versenyben, kevés ponttal lemaradva az előttünk végzőktől, az 5. helyen végeztünk. (Lehettünk volna kicsit szerencsésebbek is!)
Így is elmondhatjuk, hogy jutalmakkal, élményekkel és tudással gazdagodva fejeztük be a versenyt. És ez a lényeg!
A vetélkedőn részt vettek:
Csapattagok: Agócs Felícia, Futaki Bettina, Bozsik Rebeka, Szőke Kristóf. Betegsége miatt a "kispadra" szorult: Balogh Artúr. Felkészítő tanárok: Dr. Szabó Dénesné és Hevesi Mária

Szólj hozzá!

Címkék: helytörténet 8.t


A bejegyzés trackback címe:

https://hireink.blog.hu/api/trackback/id/tr414903271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása